Sömnprylen

Vad är grejen med sömn?
Jag tycker om att sova – samtidigt som det är en sak som verkligen kan stressa mig otroligt mycket.
Det är som att min kropp slår igång hela alarmsystemet så fort den får nys om sänggåendet – OH NOOOOOOO inte sova nu väl?! Livsfarligt!
Jag kan bli uppjagad, hjärtat börjar slå snabbare och jag tenderar att göra saker som jag egentligen inte ska göra då – Dansa, kolla mejlen, stirra i kylskåpet, låta som en gnu..

Igår var en sådan kväll. Henke gick hem till sig för att sova och det i sig är rätt jobbigt även om det är nödvändigt ibland att sova ifrån varandra. Kände ganska omgående efter att han hade gått att det inte var någon idé att gå och lägga mig. Det skulle bara sluta med att jag ligger och vrider och vänder på mig med tusen tankar som snurrar i mitt huvud.
Så jag struntade i det, fast klockan var mycket och jag egentligen vill lägga mig på ungefär samma tid för att skapa en rutin kring sömnen. Låter kanske inte jätteupphetsande direkt men rutiner kan faktiskt vara en bra grej. Som lugnar och gör att jag slipper ett tankemoment liksom.
Men i alla fall…. Vad gjorde jag då, istället för att sova?

JAG FICK "LULL-LULL-FEELING!!"

Vad är nu det? Kanske ni undrar..?
Jag fick massa inredningsidéer som jag ville prova, så det gjorde jag fram till 02 ungefär… Då gav jag upp och la mig på spikmattan för att sova.
Detta är inte helt ovanligt gällande mig, ofta får jag energi senare på efm/kvällen och då är det bara att passa på!
Inredning är dessutom ett av mina största intressen, men tyvärr har det som mycket annat på senare tid fått stå vid sidan av. Jag har inte haft lust eller ork till det på länge så nu när det väl kom ville jag såklart hoppa på tåget, och det var så kul!

Tyvärr fick jag inte mycket sömn då jag vaknade strax innan 06 och kunde inte somna om..
Sedan kom Henke och vi åt frukost tillsammans innan jag skulle göra mig i ordning för att åka och klippa och slinga håret – vardagslyx!


Fler som har problem med sömnprylen och kanske har bra tips för att få det att fungera bättre? Tar tacksamt emot det! :-) 
/Lina